השקת הספר "אוטוביוגרפיה של יוגי" בשגרירות הודו
פאראמהאמסה יוגאננדהחברי ה’בריגהו-יוגה’ בישראל, ד"ר אודי בילו ורונן כץ, תלמידיו של ד"ר ברהמה גופאל בהאדורי מואראנאסי שבהודו, הוציאו לאור את הספר "אוטוביוגרפיה של יוגי" מאת פרמהנסה יוגאננדה, בשיתוף עם הוצאת הספרים האמנותית ’אבן חושן’. הספר במהדורתו העברית זהה למהדורתו הראשונה והמקורית שיצאה לאור באנגלית, בארצות הברית של אמריקה בשנת 1946. 
            

ביום שלישי ה- 15 בספטמבר 2009 נערכה השקת הספר בשגרירות הודו שבתל אביב, אותה כיבד בנוכחותו שגריר הודו בישראל, מר נוואטאג’ סינג סאראנה. האירוע התנהל באווירה חמה ששיקפה את הקשר התרבותי החם וההדוק השורר בין שתי המדינות, ואת ההתעניינות הרבה הקיימת בישראל בפילוסופיה העתיקה של הודו ובתורת היוגה.

"אוטוביוגרפיה של יוגי" הוא מסמך נדיר החושף את אורח חייו הנסתר של פרמהאנסה יוגאננדה, מורה רוחני ויוגי דגול מהמשפיעים ביותר על הפצת פילוסופיית היוגה בעולם המערבי, שפעל בשנות החמישים של המאה הקודמת. דרך סיפור חייו המרתק, מקרב יוגאננדה את הקורא אל החוכמה הטמונה בפילוסופיה העתיקה של הודו.  

שגריר הודו, מר נוואטאג’ סינג סאראנא, עם דר' אודי בילו ושיהאן רונן כץשגריר הודו בישראל, מר נוואטאג’ סינג סאראנה, ציין את מספרם הרב של המטיילים הישראלים הפוקדים את הודו מידי שנה, והדגיש כי חלקם מגיעים להודו בעקבות חיפוש רוחני, ואילו רבים אחרים מתחילים את מסעם הרוחני בעקבות השפעת ביקורם בהודו. מר נוואטאג’ סינג סאראנה ציין כי הספר "אוטוביוגרפיה של יוגי" נמצא כמעט בכל בית בהודו, וריגש את קהל הנוכחים כשסיפר שבילדותו היה הספר מונח על שולחנו של אביו, שנהג לסמן בו פסקאות חשובות ולהקריאן לבני משפחתו. קטעים אלו נחרטו, לדבריו, בזיכרונו, והם מלווים אותו עד עצם היום הזה. השגריר הביע הערכה עמוקה לחברי ה’בריגהו–יוגה’ על יוזמתם המבורכת להוצאתו של הספר לאור, ושיבח את עבודתם הכבירה של המו"ל, מר עוזי אגסי, ושל המתרגמת, הגב’ שחר לב, שעמלו על הכנת המהדורה העברית המרשימה והמכובדת תוך הקפדה על שמירת רוח דברי המחבר.


 

ורנאסי

ד"ר אודי בילו ורונן כץ ציינו כי הם רואים בספר אוצר לאומי של הודו, וסיפרו על אודות הקשר המופלא שלהם עם הודו, שנוצר לאחר שמורם, ד"ר ברהמה גופאל בהאדורי מואראנאסי, הסכים ללמדם, כשנוכח באהבתם העזה ליוגה וברצינותם הרבה לנושא. ד"ר ברהמה גופאל בהאדורי ידוע באהבתו הגדולה לספרים ולכתבים עתיקים, וברשותו נמצאת ספריה ובה כ-75,000 כתבים עתיקים שחלקם בני אלף שנים. ד"ר ברהמה גופאל בהאדורי ביקש מתלמידיו שבישראל לעשות כל מאמץ לתרגם לעברית ולהוציא לאור ספרי יוגה מובחרים, והספר הראשון עליו המליץ היה "אוטוביוגרפיה של יוגי". ד"ר אודי בילו ורונן כץ הדגישו כי הם ומוריהם ההודים רואים בלימוד היוגה והפילוסופיה העתיקה של הודו בישראל חשיבות רבה, וכי הקשר בין שתי התרבויות הוא מבורך וחיוני. הם סיפרו על ההתעניינות הגוברת והולכת בתורת ה’בריגהו-יוגה’ בארץ, וציינו את מסלול הכשרת המורים אותו הם מלמדים בבית הספר ללימודים מתקדמים ’סמינר הקיבוצים’ בתל אביב, וכן את התנדבותם של חברי ה’בריגהו-יוגה’ בהדרכה ביחידות צה"ל המגלות התעניינות הולכת וגוברת בנושא. הם הדגישו את בטחונם, הנובע מניסיונם האישי, בעובדה, כי יש בידי הידע העתיק של חכמי הודו יכולת לסייע בתקופה כאוטית זו של ימינו, שבה המתח והלחץ, האלימות וחוסר השקט, נפוצים כל כך בחברתנו. ד"ר אודי בילו ורונן כץ הביעו תקווה כי הקשר עם הודו יוסיף להימשך ובכך יתאפשר להם להמשיך להפיץ את תורת ה’בריגהו-יוגה’ לרבים המתעניינים בה.

קישור למאמר שפורסם בעתון שגרירות הודו בישראל
 
השקת הספר בשגרירות הודו בישראל: