אוטוביוגרפיה של יוגי
מאנגלית: שחר לב (דיויה)
הוצאת אבן חושן, רעננה, 2006

מתוך פתח דבר למהדורה העברית:
"באוטוביוגרפיה של יוגי, שהפך לאחת הקלאסיקות הרוחניות בעולם המערבי, חושף פָּרַמְהַנְסָה יוֹגָאנַנְדָה את הדרך שהובילה אותו להגשמה עצמית ואת המפגשים שחווה עם גדולי היוגים בהודו.

ספר זה מתאר מערכת יחסים מופלאה בין מורה ותלמיד, שהיא הבסיס להעברת הידע במסורות הרוחניות, לצד חוויותיו הרוחניות הישירות של המחבר. 
פָּרמהַנְסה יוֹגאנַנדה נולד בשנת 1893 למשפחה דתית, וכבר מגיל צעיר גילה נטיות רוחניות. שושלת המאסטרים שאליה השתייך היא מן המסתוריות, המסקרנות והגבוהות ביותר בְּעולם היוגה. היא מתחילה עם המָהאוָוטאר בּאבּאג'י, שהיה מורהו של לָהירי מָהאסָיה, שהיה המורה של שְרי שְרי יוּקטֶשוַור, מורהו הישיר של יוֹגאנַנדה.

יוֹגאנַנדה התאמן באשרם עשר שנים במקביל ללימודי אקדמיה מסודרים. חינוך הנוער היה תמיד בראש מעייניו, וב־1917 הוא הקים את בית הספר הראשון שלו. מערכת השעות כללה מקצועות תיכון שיגרתיים לצד ריכוז ומדיטציה של היוגה ושיטות לפיתוח הגוף.

פָּרמהַנְסה יוֹגאנַנדה הוא מחלוצי היוגה בעולם המערבי. ב־1920 הוא הגיע למערב כנציגהּ של הודו בקונגרס הדתות בבוסטון. באופיו היה ידוע כבעל לב רחב וסובלני, מאסטר גדול בעצמו המתייחס בהערצה וביראת כבוד לקדושים אחרים. הוא ראה שליחות בהפצת תרגול היוגה, שבאמצעותו מתאחד האדם עם האל. הוא הצביע על הדמיון בין הברית החדשה להינדואיזם, ותרם רבות לחיזוק הבסיס להבנה בין מזרח למערב. איכותו האלמותית באה לידי ביטוי לאחר מותו: גופו לא הראה כל סימני ריקבון במשך כמה שבועות, שלא כדרך הטבע."

"...ספר זה תורגם והוצא לאור ביוזמת חברי הבריגהו־יוגה, הלומדים באופן ישיר משרי בְּרהמָה גוֹפַּל בְּהָדוּרִי, שאביו, שרי רַאנג'אן סוּדְהיר בְּהָדוּרִי, היה תלמיד ישיר של לָהירי מָהאסָיה."

לקריאה נוספת באתר