מורים בעידן החדש
בראהמה באבא
שיתוף ב: Whatsapp שיתוף ב: SMS
מאת: ענת וארזגר

 ברהמא באבא (1876-1969)

ברהמא באבא נולד ב-15 בדצמבר, 1876 בהיידראבאד, בשם לקראג' קהובצ'אנד קריפיליאני Lekhraj Khubchand Kripalani והיה בנו של מנהל בית ספר. לקראג' הצעיר חונך על פי המסורת ההינדית. כשבגר, פנה לעסקי אבני החן והרוויח הון ניכר כסוחר יהלומים. כאיש עסקים וכאיש משפחה, אב לחמישה ילדים, היה ידוע בנדיבותו ושמר על מעמד מכובד מאוד בקרב הקהילה. בשנת 1936, בגיל 60, כאשר רוב עמיתיו תכננו את פרישתם, נכנס דאדא לקראג' לשלב הפעיל והמרתק ביותר בחייו, והפך לברהמא באבא.

בתחילה, חש ברהמה באבא צורך להשקיע זמן רב יותר בהתבודדות ובהרהור שקט. מסופר כי יום אחד, כאשר שהה במדיטציה, הרגיש ברהמה באבא בזרם חם של אנרגיה המקיף אותו, ממלא אותו באור, וחושף אותו לסדרה של חזיונות רבי עוצמה. החזיונות חזרו על עצמם למשך מספר חודשים. הם העניקו לו תובנות חדשות על האיכויות הטבועות בנשמות בני האדם, גילו לו את קיומו המסתורי של אלוהים ותיארו את תהליך הטרנספורמציה של העולם. בחזיונותיו קיבל ברהמא באבא, בין השאר, את הידע שנקרא כיום ראג'ה יוגה (אך שונה מהראג'ה יוגה של פטאנג'אלי). עוצמת המסרים שהועברו בחזיונות, גרמה לברהמא באבא לחוש שעליו לסגור את העסק שלו ולהקדיש את כולו להבנת משמעות הידע שהתגלה לו, ולשאלה כיצד ליישם אותו. 

הוא הקים אוניברסיטה רוחנית עולמית, תחילה תחת השם "אום מָנדָלִי" ובהמשך "ברהמא קוּמָרִיס". כיום שוכן מטה הארגון במאונט אָבּוּ שבמדינת ראג'סטן, הודו.

אוניברסיטת ברהמא קומריס, ראג'סטן הודו

באוקטובר 1937, הקים ברהמא באבא ועדה מנהלת שכללה שמונה נשים צעירות, ובפברואר 1938 העביר את כל רכושו ונכסיו לקרן שנוהלה על ידן. ברהמא באבא הבין שאותם ערכים מרכזיים, המבוססים על איכויות נשיות מסורתיות כגון: סבלנות, סובלנות, הקרבה, טוב לב ואהבה, יהפכו יותר ויותר לבסיס בהתקדמות הצמיחה האישית, במערכות יחסים אנושיות ובהתפתחותן של קהילות אכפתיות. החלטתו לבחור בנשים ובצעירות כמנהלות וכמורות רוחניות הוכחה כנכונה, ואכן, הברהמא קוּמָרִיס הפך למוסד עולמי מכובד תחת הנהגתן. רבות מן הנשים הצעירות אותן הציב בחזית הארגון, עלו על בימת העולם, חלקו את הבמה עם מנהיגים פוליטיים ודתיים ברמה הגבוהה ביותר ויצרו מהפכה באורח החיים.

בראהמה באבא עם תלמידותברהמא באבא עזב את גופו ב-18 בינואר 1969, כאשר היה בן 93. "מגדל השלום" Tower of Peace שבקמפוס מָאדהוּבָּן שבמאונט אָבּוּ, ניצב כמחוות הוקרה לרוחו הבלתי מנוצחת של האדם הרגיל הזה, אשר הגיע לגדולה על ידי היענות לאתגר של האמיתות העמוקות של החיים.

לאחר שעזב ברהמא באבא את גופו, הרחיבו ממשיכי דרכו את פעילות הארגון לארצות נוספות מחוץ להודו וכיום קיימים מרכזי ברהמא קוּמָרִיס בכמאה מדינות ברחבי העולם. כיום, מיליון אנשים בקרוב, מרקע שונה של תרבות ודת, גזע וחברה, הולכים בדרך אותה התוו הברהמא קוּמָרִיס, ומיליונים אחרים לומדים מהשיעורים אותם ברהמא באבא העביר.

 לאסופת סרטי וידאו על בראהמה באבא

לצפיה ברצף הסרטים:



מקורות

http://www.bkwsu.org
http://www.brahmakumaris.info
http://en.wikipedia.org

תגיות: