שרי שרי פארמאהאמסה טאילנג סוואמי
Shri Shri Parmahamsa Tailang Swami
שְרִי טַאִילַנְג סְוָואמִי (1607-1887)שרי טאילנג סוואמי הוא קריה יוגי עצום, ומהיחידים שמאורעות חייהם שזורים בסיפורים מופלאים המאומתים מבחינה היסטורית. הכינוי טאלינג ניתן לו על שם השפה Telugu שהייתה שפת האם במקום הולדתו. 
שְרִי טַאִילַנְג סְוָואמִי נולד באנדהארה-פראדש, בכפר קטן ליד ויזיאנאגראם, למשפחה ברהמינית. אביו, נריסינגהאנדאר, היה ידוע בנדבנותו והיה איש ירא שמיים, וביחד עם אשתו אנושטאנה ניהלו אורח חיים דתי. במשך שנים היו השניים חשוכי ילדים והדבר העציב את ליבם. האב נשא אישה נוספת, דבר שהגביר את עצבונה של אנושטאנה שהיתה מאמינה גדולה באל שיווה. היא התפללה בתחנונים לאלוהים, ולבסוף בורכה בילד. הילד שנולד, זחל פעם לחדר בו התפללה אימו, וכאשר נכנס לחדר, נבע אור גדול מהשיווהלינגהאם וחדר אל תוך גופו. אימו המופתעת ואביו, הבינו כי בנם הוא אדם קדוש, ומאז נקרא שמו: שיווהראם. 
הגורו הראשון של שִיוַוהרַאם הייתה אנושטאנה, אימו, וכאשר התבגר, חנכה אותו לפי בקשתו למנטרה של שיווה. שִיוַוהרַאם אהב מאוד את אימו והיה קשור אליה בכל ליבו. לאחר שנפטרה וגופתה נשרפה בהתאם למסורת, החליט שִיוַוהרַאם לעזוב את ביתו לצמיתות. 
הוא הקדיש מאז את כל מרצו לתרגול רוחני, ולאחר סדהאנה של 12 שנה עלה שיווהראם לרגל לפושקר, ופגש ביוגי בהאגיראטאנאנדה סרסווטי, שעמו נשאר תקופה והיה לתלמידו. היוגי חנך אותו לסודות הקריה יוגה ושינה את שמו ל-גאז’אנאן סשרשסווטי, אך השם היחידי בו התפרסם היה טַאִילַנְג סְוָואמִי. טַאִילַנְג שמר על מאונה (נדר של שתיקה) במשך שנים רבות כאשר נדד ממקום למקום והתפרסם עקב הנפלאות שהתחוללו בנוכחותו. בכדי להשלים את לימודי היוגה שלו הוא נדד לנפאל ואחר כך לטיבט. 
לא ידוע במדויק מתי הגיע טַאִילַנְג סְוָואמִי לעיר ואראנסי, עירו של האל שיווה בה התגורר קרוב למאה וחמישים השנים האחרונות של חייו. 
טַאִילַנְג סְוָואמִי היה ענק לא רק מבחינה רוחנית אלא גם מבחינה פיסית. משקלו עלה על שלוש מאות פאונד, פאונד אחד כנגד כל שנת חיים. גופו הענק מחד, והעובדה שאכל לעיתים רחוקות בלבד מאידך, הוסיפו נופך למסתורין שאפף אותו. מכל מקום המאסטר התעלם מכל כללי הבריאות המקובלים, ועשה זאת מסיבות מכוונות, שלעיתים תכופות היו ידועות רק לו בלבד. הקדושים הדגולים שהתעוררו זה מכבר מאשליית החלום הקוסמי של המאיה - אלו שחוו את היות העולם רעיון אלוהי גרידא, קנו שליטה מוחלטת על גופם, ומסוגלים לנהוג בו כרצונם. יכולת זו נובעת מתוך ידיעתם, כי הגוף האנושי הוא אובייקט המושפע ומנוהל בידי אותה אנרגיה אלוהית מרוכזת. בשנת 1869 נסע שרי רמאקרישנה (מאוחר יותר פארמהמסה) לבנארס, כדי לפגוש את היוגי הגדול, טריאלנגה סוואמי. שרי ראמאקרישנה פארמהמסה אמר עליו: "ראיתי את האלוהים המשתמש בגוף זה ככלי לגלם את עצמו". 
פארמהמסה טאילנג סוואמי היה התגלמות של פשטות וריסון. הוא היה מלא אהבה, ורוחניותו הייתה משולבת ברגש עז. הוא נודע ברוחב ליבו ובנדיבותו, בחשיבתו המתקדמת והליברלית ובמעשי הצדקה הרבים שלו. טַאִילַנְג סְוָואמִי נטל תחת חסותו תלמידים מכל הכתות והאמונות, אנשים שנולדו למעמדות נמוכים ואף כאלו שנחשבו לבורים גמורים. עם השילוב של נדיבות וגאוניות האופייניות למורה, הוא לימד אותם אהבת אלוהים ושירות לזולת מה הם. מתנתו של טַאִילַנְג סְוָואמִי לאנושות היא עבודתו הגדולה בפרק העוסק בפילוסופיה של הדת– Mhavakya Ratnavali.
שרי טַאִילַנְג סְוָואמִי נכנס לסמדהי בירח מלא בחודש פושה (מקביל לדצמבר) בשנת 1887. מתוך 280 שנות חייו הוא חי 150 שנה בואראנסי.
 
 
לצפיה ברצף הסרטים:

תגיות: